Voorbijganger ontdekt brand in seniorenwoning in Zandvoort

 

Zandvoort – In een seniorenwoning bij het Huis in de Duinen in Zandvoort is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Rond een uur werd de brand aan de Herman Heijermansweg ontdekt door een voorbijganger die rook uit een raampje zag komen. De brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Bij aankomst van de brandweer stond de woning al vol met rook. Brandweerlieden zijn de woning binnen gegaan om de brand te blussen. De brand bleek in de keuken te zijn ontstaan. Enkele naastgelegen woningen werden tijdelijk ontruimd.

Op het moment dat de brand uitbrak, was de bewoonster niet thuis. Zij kwam met haar hondje net aanlopen toen de hulpdiensten bezig waren. Er raakte dan ook verder niemand gewond.

Het Team Brandonderzoek van de brandweer is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van de brand.