Beschonken bestuurder slingert en raakt van de weg in Heemstede

 

Heemstede – Een beschonken bestuurder is dinsdagavond met zijn gehuurde auto van de weg geraakt. Getuigen zagen de man om even voor half negen al slingerend en met wisselende snelheid over de Zandvoortselaan rijden. Een paar honderd meter verderop ging het mis en reed de man met zijn linker voorwiel tegen een hoge stoeprand aan. De airbags van de auto gingen af en de auto kwam een paar meter verder tot stilstand.

Politieagenten die toevallig in de buurt waren, waren snel ter plaatse. Agenten hebben de bestuurder opgevangen. Ambulancebroeders hebben hem even later in de ambulance nagekeken.

Na controle bleek dat de man geen verwondingen had opgelopen. Wel wees een blaastest uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide blaastest.

De auto van twee maanden oud, die de bestuurder had gehuurd, liep flinke schade op. De auto is met politielint afgezet en zal later op de avond door een bergingswagen worden weggesleept.