Drie gewonden bij ernstig ongeval op A9 bij Beverwijk

 

Beverwijk – Op de A9 bij Beverwijk zijn maandagavond drie personen gewond geraakt bij een ongeval. Rond zeven uur vond het ongeval net na de Wijkertunnel plaats, waarbij een van de betrokken auto’s over de kop sloeg. Vier ambulances, de brandweer, politie en een traumahelikopter kwamen in actie om hulp te verlenen. Door het ongeval kwam het verkeer op de A9 richting Alkmaar volledig stil te staan.

Ambulancebroeders hebben alle inzittenden nagekeken. De traumahelikopter landde naast de snelweg. Na de eerste hulp zijn de drie inzittenden van de over de kop geslagen auto, twee mannen en een vrouw, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto had net zijn ouders van Schiphol opgehaald. Even leek het erop dat er ook kinderen bij betrokken zouden zijn omdat er uit de over de kop geslagen auto een kinderwagen was geslingerd, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Op het moment van het ongeval zaten er geen kleine kinderen in de auto.

Het verkeer dat achter het ongeval stond te wachten is na enige tijd rustig langs het ongeval gestuurd. De A9 in de richting van Alkmaar is nog geruime tijd afgesloten gewest.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.