Duikers halen buit van inbrekers boven water in Overveen

 

Overveen – Twee inbrekers hebben dinsdagochtend in een woning in Overveen ingebroken. Na de inbraak gingen zij rennend met de buit vandoor. De politie was inmiddels al gealarmeerd door alerte getuigen en had een van de vluchtende inbrekers al snel in het vizier. De inbreker probeerde nog een sprintje te trekken en gooide zijn buit langs de Cearalaan in het water, maar kon even verderop alsnog in de boeien worden geslagen.

Met behulp van een politiehelikopter en een oproep via Burgernet is er nog gezocht naar de andere inbreker. Ondanks de zoektocht wist de andere inbreker, volgens getuigen een dikke man, wel te ontkomen.

Duikers van de brandweer zijn om hulp gevraagd om de buit van de inbrekers uit het water te halen. Al snel wist de duiker een handtas boven water te krijgen en werd met behulp van een schepnet de handschoenen die van een van de inbrekers waren uit het water gehaald.

De politie zal verder onderzoek doen.