Grasmaaier te water geraakt bij maaiwerkzaamheden langs het Spaarne

 

Haarlem – Een grasmaaier is dinsdagmiddag in het Spaarne terecht gekomen. Een medewerker van Spaarnelanden was ’s middags bezig om het gras langs het water te maaien. Op een gegeven moment gleed de grasmaaier uit de handen van de man en belandde zo in het water. Met een spanband werd nog geprobeerd om de grasmaaier weer boven water te krijgen, maar dat lukte niet.

Een voorbijganger die aan de overkant van het water op een bankje zat, zag het allemaal gebeuren. De man besloot om na een tijdje maar Spaarnelanden te bellen, om hulp in te schakelen voor de man die bezig was om zijn grasmaaier uit het water te krijgen.

Ook werd de politie gewaarschuwd. Agenten kwamen ter plaatse om een kijkje te nemen, maar konden niet veel betekenen.

Collega’s van de man zijn uiteindelijk met een kraan ter plaatse gekomen om de grasmaaier uit het water te tillen. Dit kostte nog de nodige moeite omdat de grasmaaier weer los was geraakt van de spanband.

Na ruim anderhalf uur zat de grasmaaier goed vast aan een spanband en kon het apparaat met behulp van de kraan weer op het droge getild worden.

Het incident trok veel bekijks van voorbijganger, die zowel te voet, met de fiets of per boot passeerde.