Jongen op racefiets gewond door afslaande automobilist in Heemstede

 

Heemstede – Een jongen is donderdag aan het einde van de middag gewond geraakt nadat een afslaande automobilist hem over het hoofd zag. Rond kwart voor zes reed de automobilist over de Herenweg. Komende vanaf de rotonde bij de Kerklaan was hij het aantal fietsers aan het tellen dat hij passeerde voordat hij rechtsaf de Oude Posthuisstraat in wilde rijden. De man telde daarbij twee fietsers die over het fietspad reden, en nadat deze gepasseerd waren wilde hij vanaf de Herenweg afslaan.

De automobilist had echter een jongen op een racefiets over het hoofd gezien. De racefietser kwam met flinke snelheid aanrijden en moest vol in zijn remmen voor de afslaande automobilist.

De jongen kwam daarbij ten val en raakte gewond. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de jongen eerste hulp verleend. Hij liep onder meer letsel op aan zijn hoofd.

Na de eerste zorg op straat is hij voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten hebben geholpen met de afhandeling van het ongeval.