Politie massaal in actie na melding schietpartij in Zwanenburg

 

Zwanenburg – De politie is maandagavond groots uitgerukt na een melding dat er mogelijk zou zijn geschoten in Zwanenburg. Om even over acht uur werden er in de buurt van de Goeman Borgesiusstraat een paar harde knallen gehoord, waarna een buurtbewoner de politie heeft gebeld. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse om op onderzoek uit te gaan.

De politie heeft in de omgeving rondgereden. Meerdere buurtbewoners vertelden tegen agenten dat zij ook de harde knallen gehoord hadden. In de omgeving waren echter geen aanwijzingen te vinden dat er een schietpartij had plaatsgevonden.

Wel werd er even verderop in een parkje enkele vuurwerkresten aangetroffen. Aangezien er verder geen slachtoffers of andere aanwijzingen zijn dat er daadwerkelijk een schietpartij heeft plaatsgevonden, gaat de politie er vanuit dat het om vuurwerk ging.