Vrouw ernstig gewond na botsing met bus in Haarlem

 

Haarlem – Een vrouw is vrijdagavond ernstig gewond geraakt nadat zij in botsing kwam met een bus. Het ongeval vond om even over half acht plaats op de kruising van de Parklaan en de Kruisweg. De vrouw stak daar met haar fiets over bij een voetgangersoversteekplaats, waar op dat zelfde moment een bus de kruising wilde passeren. Een ongeval was het gevolg, waarbij de vrouw volgens ooggetuigen door de lucht werd geslingerd.

Twee ambulances, de politie en een traumahelikopter werden gealarmeerd om hulp te komen verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer op straat eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is zij voor verdere behandeling met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Door het ongeval was de Parklaan in de richting van de Jansweg geruime tijd afgesloten voor het verkeer.