Zeer grote brand bij plastic recyclebedrijf in Amsterdam

 

Amsterdam – De brandweer werd vrijdag 5 juli rond het middaguur gealarmeerd voor een brand in een loods aan de Amerikahavenweg in Amsterdam-Westpoort. De brand woedde bij een plastic recyclebedrijf, maar het object was nog niet in gebruik.

Aangezien het bedrijf nog in oprichting was stonden er geen recyclematerialen in de brand. De brand woedde in het aanwezige materieel en in de (dak)constructie van de loods. Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij en was in de wijde omgeving te zien. Mensen die last hadden van de rook zijn geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Vanwege de voorspoedige brandbestrijding nam de rookontwikkeling snel af.

In het object waren enkele gasflessen aanwezig waardoor de brandweer het pand in eerste instantie niet veilig kon betreden. Met behulp van autoladders is de brand van buitenaf bestreden. Enige tijd later kon de brandweer ook van binnenuit de brand bestrijden. Door de snelle inzet wist de brandweer schade aan de loods te beperken. Hierdoor kon ook worden voorkomen dat kostbare inboedel zoals machines betrokken werden bij de brand. De omvang van de schade is niet bekend.

Rond 13:30 was de brand volledig onder controle. Bij de brand raakte niemand gewond. De brand is vermoedelijk ontstaan tijdens werkzaamheden.