Gewonde en aanhouding bij ongeval in Haarlem

 

Haarlem – Bij een verkeersongeval tussen drie auto’s is zaterdagmiddag een vrouw gewond geraakt. Ook werd de bestuurder van een van de auto’s aangehouden. Rond kwart voor zes vond de kop-staartbotsing plaats op de Korte Verspronckweg. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

In een van de auto’s zaten vier personen. Drie daarvan zijn door ambulancebroeders nagekeken en in de ambulance behandeld. Minstens een daarvan moest voor verdere zorg overgebracht worden naar het ziekenhuis.

De politie heeft bij alle drie de bestuurders een alcohol- en drugstest afgenomen. Volgens de speekseltest bleek een van de bestuurders onder invloed van verdovende middelen te rijden. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar verder onderzoek zal plaatsvinden.

Door het ongeval was de Korte Verspronckweg in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgde voor flinke vertraging doordat er veel verkeer vanuit Bloemendaal aan Zee via deze route rijdt.