Man aangehouden bij 3e brandstichting in week tijd op treinstation Haarlem

 

Haarlem – Voor de 3e keer in een week tijd is er vrijdag aan het begin van de avond brand gesticht op het Station van Haarlem. Rond kwart voor zeven werd de brand in de wachtkamer tussen spoor 3 en 6 ontdekt. De brandweer rukte direct met meerdere eenheden uit naar het treinstation. Afgelopen maandag werd er tot 2x aan toe op dezelfde avond brand in een trein gesticht.

Ditmaal vond de brand plaats in de wachtkamer. Ook hier stond een flesje met brandbare vloeistof op de grond. Dit is dezelfde werkwijze als hoe er afgelopen maandag in beide treinen brand werd gesticht.

Een getuige is direct achter de verdachte aangerend. De achtervolging ging via het Kenaupark, waar de inmiddels gealarmeerde politie zich ook naar toe spoedde. Een politiewoordvoerster kon vrijdagavond bevestigen dat er inderdaad een man is aangehouden.

De wachtkamer liep flinke schade op. De Forensische Opsporing zal later sporenonderzoek verrichten.