Twee aanhoudingen en gewonden na beroving in woning in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Twee mannen hebben vrijdagmiddag een woning aan de Kaj Munkweg overhoop gehaald. Aan het begin van de middag kwamen de mannen op visite bij een bewoner aan de Kaj Munkweg. Toen de bewoner even zijn huis verliet, hebben de twee mannen zijn huis overhoop gehaald. Terwijl de bewoner terugkwam, waren de twee mannen nog in de woning aanwezig.

De confrontatie die volgde leidde tot een handgemeen. Zowel de bewoner als een van de verdachte raakte gewond. De twee berovers zijn vervolgens op de vlucht geslagen. Ter hoogte van een tankstation aan de Paxlaan konden zij door oplettende omstanders worden overmeesterd. De politie was snel ter plaatse en kon de verdachte in de boeien slaan.
De andere verdachte probeerde via het water te ontkomen. Dat had weinig succes en niet veel later kon ook hij in de boeien worden geslagen.

Tijdens zijn vlucht had de verdachte een rugzak in het water gedumpt. Duikers van de brandweer zijn ter plaatse gekomen om de rugzak uit het water te halen.

In eerste instantie was er onduidelijkheid over wat er precies gebeurd was. De politie kreeg de melding van een overval op het tankstation, maar eenmaal daar binnen aangekomen wisten de medewerkers van niets af. Pas later werd duidelijk dat de beroving elders had plaatsgevonden.

Een van de betrokkenen is nog voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.