Wielrenster gewond na harde botsing met toeristen in Lijnden

 

Lijnden – Een wielrenster is woensdagavond hard ten val gekomen nadat zij in botsing kwam met een andere fietser. Rond kwart voor zeven fietste de vrouw over het fietspad langs de Schipholweg – N232, toen voor haar plots twee toeristen met hun fiets stopte. De vrouw kon een van de toeristen, een man, niet meer ontwijken en botste tegen hem aan. De vrouw kwam daarbij hard ten val.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de gewonde wielrenster eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is zij per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Haar beschadigde racefiets is door een bekende opgehaald.

De twee Engels sprekende toeristen verklaarde te willen stoppen om op de kaart de route te gaan bekijken.