Groot gaslek zorgt voor flinke wegafzetting in Haarlem

 

Haarlem – In de Tempeliersstraat is donderdagmiddag een groot gaslek ontstaan. Rond drie uur ging het bij werkzaamheden in de Tempeliersstraat mis, waarbij een gasleiding werd geraakt. Direct ontstond er een groot lek, waarop de brandweer ter plaatse kwam. Met een waterkanon is een waterdeken over het gaslek gespoten om de verspreiding van het gas tegen te gaan.

Ook werden straten ruim afgezet. Het andere deel van de Tempelieersstraat wat nog begaanbaar was voor het verkeer, werd door de politie vanaf het Houtplein afgesloten. De Van Eedenstraat werd tussen de Raamsingel en de Wagenweg afgesloten voor al het verkeer. Het busverkeer ondervond hier veel hinder van, aangezien beide straten een drukke route is voor het busverkeer.

Om het lek te dichten moest een een kraan ter plaatse komen. Naar verwachting zal deze rond half zeven arriveren, waarna men kan beginnen om het lek te dichten.

Woningen in de omgeving hebben vooralsnog gewoon de beschikking over gas.