Grote uitslaande brand door explosie in flat in Haarlem

 

Haarlem – In een flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem is woensdagavond een grote brand uitgebroken. Rond kwart voor elf vond er in een woning op de tweede verdieping een explosie plaats waarna er direct een grote brand uitbrak. Veel brandweer, enkele ambulances en de politie kwamen massaal ter plaatse.

De brandweer is direct begonnen met het blussen van de brand. In totaal werden 48 woningen ontruimd.

Op het moment van de explosie was er vermoedelijk niemand aanwezig in de woning. Gezien de hevige rookontwikkeling werden 48 woningen ontruimd.

Meerdere ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse. Uiteindelijk bleek er, voor zo ver op dit moment bekend, niemand gewond te zijn geraakt door de brand. Wel werd een persoon onwel door alle consternatie.

De brandweer is nog tot laat in de avond bezig geweest met bluswerkzaamheden.