Bestelauto vol met flessen lachgas geramd door R-Net bus in Haarlem

 

Haarlem – Een bestelauto en een R-Net bus zijn woensdagavond hard met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval vond rond kwart voor twaalf plaats op de kruising tussen de busbaan bij de Aziëweg en de Bernadottelaan. Vermoedelijk negeerde een van de partijen het rode verkeerslicht, waardoor de twee hard met elkaar in botsing kwamen.

Ambulance, brandweer en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De laadruimte van de bestelauto bleek vol met lachgasflessen te liggen. In totaal telde de politie zo’n 13 flessen. Omdat enkele flessen waren gaan lekken, werd de brandweer opgeroepen om de boel te controleren.

De bestuurder van de bestelauto raakte door de klap gewond. Ook een vrouwelijke passagier uit de bus moest voor verdere zorg naar het ziekenhuis. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Bernadottelaan was hierdoor ter hoogte van de Aziëweg in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.