Explosie bij hoogspanningsstation in de Cruquius

 

Cruquius – Bij een hoogspanningsstation in de Cruquius heeft dinsdagochtend een explosie plaatsgevonden. Het nabijgelegen Spaarne Gasthuis merkte in de ochtend een spanningsdip op waarna er verder onderzoek werd gedaan. Bij het 380 Kv-opstijgpunt bleek een explosie te hebben plaatsgevonden.

Door de explosie werd een deel van de apparatuur weggeblazen. Een naastgelegen stuk grasveld kwam daardoor vol met olie te liggen. Deze grond zal moeten worden afgegraven om verdere verontreinig te voorkomen.

Gebruikers hebben geen last gehad van stroomuitval. Het spanningsnetwerk is redundant uitgevoerd waardoor het andere deel van de installatie het werk heeft overgenomen.

Hoe de explosie heeft kunnen plaatsvinden, is nog niet bekend en zal verder onderzoek naar worden gedaan.