Gedumpte vaten aangetroffen in recreatiegebied Spaarnwoude

 

Velsen-Zuid – In een sloot naast een parkeerplaats bij recreatiegebied Spaarnwoude zijn vrijdagmiddag enkele vaten aangetroffen. De vaten werden door medewerkers van Paswerk aangetroffen, die de gebiedsbeheerder van het recreatiegebied op de hoogte bracht. Omdat een van de vaten lekte en er mogelijk gevaarlijke stoffen in konden zitten, werd de brandweer erbij gehaald.

Brandweerlieden hebben de vaten uit de sloot gehaald. De politie is daarna ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de inhoud en de afkomst van de vaten.

Mogelijk gaat het om drugsafval. De laatste weken is er in de regio vaker drugsafval gevonden. Zo werden er afgelopen weekend in Vijfhuizen vijf gedumpte IBC vaten van 1000 liter aangetroffen naast een fietspad langs de Drie Merenweg.