Man ernstig gewond bij val met scooter in Zandvoort

 

Zandvoort – De bestuurder van een snorscooter is zondag aan het begin van de middag ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Rond half een reed de man over het fietspad langs de Zandvoortselaan, toen hij schrok van voetgangers die wilde oversteken. De man remde daarbij zo hard, dat hij ten val kwam. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde op een grasveldje bij een nabijgelegen school.

Na de eerste zorg is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. De man zou ernstig hoofdletsel hebben opgelopen.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.