Moeder en kind hebben engeltje op schouder bij aanrijding met vrachtwagen

 

Haarlem – Een moeder en een kind hebben dinsdag aan het begin van de middag enorm veel geluk gehad bij een aanrijding met een vrachtwagen. Om even over 12 uur reed de vrouw samen met haar kind op de fiets over de Zijlsingel, waar op dat moment ook een vrachtwagen reed. De vrachtwagen wilde rechtsaf de Brouwersvaart in rijden, maar zag daarbij de fietsster door de dode hoek van de vrachtwagen over het hoofd.

De vrouw werd daarbij aangereden en de fiets kwam deels onder de vrachtwagen te liggen. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

De twee bleken veel geluk te hebben gehad. Ambulancebroeders hebben zowel moeder als kind in de ambulance nagekeken, maar veel meer dan de schrik hielden zij er niet aan over. De fiets raakte wel flink beschadigd.

De vrouw was al bijna thuis en kon na controle in de ambulance met haar kind naar huis lopen. Agenten hebben de fiets voor de vrouw naar huis gebracht.

Ook de vrachtwagenchauffeur was erg geschrokken, maar eveneens erg blij dat het goed was afgelopen.