Motorrijder ernstig gewond bij ongeval op Zeeweg in Overveen

 

Overveen – Een motorrijder is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Overveen. Om even over vier uur reed de motorrijder over de Zeeweg in de richting van Bloemendaal aan Zee. Net na een bocht raakte hij van de weg, werd via de middenberm gelanceerd en kwam op de rijbaan in tegengestelde richting tot stilstand.

Het slachtoffer had daarbij veel geluk dat er op dat moment geen tegemoetkomend verkeer aan kwam. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde in de naastgelegen duinen. Na de eerste zorg is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.

Door het ongeval was de Zeeweg in de richting van Overveen tot aan het einde van de middag afgesloten voor het verkeer. Het verkeer richting Bloemendaal aan Zee kon via een rijstrook het ongeval rustig passeren.