Politie voorkomt vechtpartij tussen scholieren

 

Haarlem – De politie is dinsdagmiddag met minstens vijf eenheden in actie gekomen om twee groepen vechtende scholieren uit elkaar te houden. Rond half vier hadden zo’n 100 leerlingen zich verzameld op de hoek van de Leidsevaart en de Munterslaan. Via Whatsapp-groepen hadden de leerlingen van twee verschillende middelbare scholen elkaar uitgedaagd om met elkaar op de vuist te gaan.

Bij aankomst van de eerste politiewagen schoot de groep uit elkaar en fietste alle leerlingen een andere kant op. De politie heeft nog enige tijd staan wachten om te kijken of de situatie rustig bleef.

Op de fietsbrug tussen het Sancta Maria en de Leidsevaart bleef een groep scholieren zich ophouden. Een politiebus kwam vanaf de andere kant aanrijden waarna alle scholieren zich ook snel uit de voeten maakten.

Na enkele minuten kreeg de politie nog een melding dat er in de buurt van de Pijlslaan gevochten zou worden, maar ook daar trof de politie niets meer aan.

Voor zo ver bekend is er niemand gewond geraakt en zijn er ook geen aanhoudingen verricht.

Volgens een agent gebeurt het vaker dat scholieren van verschillende middelbare scholen elkaar via Whatsapp uitdagen om op de vuist te gaan.