Stadsbus rijdt achterop bedrijfsbus in Haarlem

 

Haarlem – Een buschauffeur is donderdagmiddag tegen een bedrijfsbus aangereden. Het ongeval vond om even voor vijf uur plaats op de Zijlsingel, toen de voertuigen stonden te wachten voor de verkeerslichten richting de Raaksbrug. De buschauffeur merkte te laat op dat zijn voorganger moest afremmen, en knalde daardoor tegen de bedrijfsbus aan. De bedrijfsbus schoot vervolgens weer door tegen de auto daarvoor.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Doordat de bedrijfsbus een ladder op het dak had liggen, kwam de ladder tegen het voorruit van de bus aan. Het voorruit raakte daardoor beschadigd.

Ambulancebroeders hebben de bestuurders nagekeken, maar geen van deze drie raakte gewond. Ook een oudere vrouw die in de bus zat is door ambulancebroeders nagekeken. Zij is uiteindelijk de ambulance naar haar huis gebracht.

Door het ongeval ontstond er de nodige verkeersoverlast op de Zijlsingel en Zijlweg.