Uitslaande vlammen bij woningbrand in Haarlem

 

Haarlem – In een woning aan het Diaconessenplein is donderdagmiddag brand uitgebroken. Rond kwart voor vijf werd de brand door de buren ontdekt, waarop de hulpdiensten werden gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen bij het balkon al uit de woning.

Brandweerlieden zijn de woning binnen gegaan om het vuur te bestrijden. Ook van buitenaf werd er geblust. Zes naastgelegen woningen werden door de brand tijdelijk ontruimd.

In eerste instantie was niet duidelijk of er mogelijk nog iemand in de woning aanwezig zou zijn. Na onderzoek door de brandweer bleek dit gelukkig niet het geval te zijn. Er is dan ook niemand gewond geraakt.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest om het vuur volledig te blussen. De omgeving was door de politie afgezet.