Vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen in sloot in Haarlem

 

Haarlem – In een sloot langs de Zuid Schalkwijkerweg zijn vrijdagavond twee vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen. Brandweer en politie kwamen ter plaatse om onderzoek te doen. Vermoedelijk gaat het om drugsafval. Eerder deze dag werden er ook al in Hoofddorp twee grote vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen.

De vaten in de sloot in Haarlem zijn gaan lekken waardoor het water zichtbaar verontreinigd is. Er wordt nu bekeken of er een zuigwagen ter plaatse kan komen om het water af te zuigen. Als dat niet het geval is, zal er waarschijnlijk een damwand geplaatst worden om zo te voorkomen dat het verontreinigde water zich verder verspreid.

De politie gaat onderzoek doen naar de afkomst van de vaten en heeft daarbij camerabeelden uit de omgeving veilig gesteld.