Burgemeester Wienen reageert na vondst handgranaat bij stadhuis Haarlem

 

Haarlem – Burgemeester Jos Wienen heeft woensdagavond een reactie gegeven nadat er eerder op de dag een handgranaat bij het stadhuis werd gevonden. “Het neerleggen van een geweldsmiddel waar dan ook en zeker bij het stadhuis, symbool van de lokale democratie en het lokale bestuur, is uitermate kwalijk en ontoelaatbaar”, aldus de burgemeester woensdagavond in een schriftelijke reactie.

Eerder op de dag, zo rond kwart voor vier, werd er bovenop de trap voor de deur van het stadhuis een handgranaat aangetroffen. Hulpdiensten kwamen ter plaatse en door agenten werd de Grote Markt groots afgezet. Ook een deel van de Grote Houtstraat werd afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse gekomen en heeft de handgranaat meegenomen. De politie heeft daarna nog verder onderzoek gedaan. Zo worden onder meer camerabeelden teruggekeken.