Ernstig ongeval tussen lijnbus en vrachtwagen op A5 bij Lijnden

 

Lijnden – Bij een ernstig ongeval op de A5 bij Lijnden is woensdagmiddag een buschauffeur gewond geraakt. Rond kwart over drie botste in de richting van Amsterdam een lijnbus achterop een vrachtwagen. Meerdere hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

De buschauffeur raakte door de aanrijding gewond. Hij is met behulp van brandweerlieden en ambulancebroeders uit zijn benarde positie bevrijdt. Gelukkig zaten er op het moment van het ongeval geen buspassagiers in de bus.

Na de eerste zorg door het ambulancepersoneel is de buschauffeur per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen kwam er met de schrik van af.

Door het ongeval werd de A5 in de richting van Amsterdam afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgde voor een flinke file vanaf de A4. In tegengestelde richting ontstond een kijkersfile.