Inzittenden vluchten na harde crash met auto op Schipholweg – N205

 

Haarlem – Twee inzittenden van een auto zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de vlucht geslagen nadat zij met hun wagen waren gecrasht. Rond kwart over een reed de bestuurder op de kruising van de Amerikaweg en de Schipholweg, toen hij met hoge snelheid uit de bocht vloog. De auto kwam via een verkeerspaal gedraaid op de Schipholweg – N205 tot stilstand.

Vlak na het ongeval passeerde een medewerker van de ANWB het ongeval. Hij zette direct de weg af en waarschuwde de hulpdiensten. Terwijl de man met de hulpdiensten aan het bellen was kwam een van de inzittenden met een bebloed gezicht naar hem toe lopen en pakte zelf uit de wagen enkele tissues.

Nadat de man het telefoongesprek had afgerond, bleken de twee inzittenden te zijn verdwenen. Voor de gealarmeerde politie en ambulance viel er op locatie dan ook geen hulp meer te verlenen aan de slachtoffers. Ambulancebroeders hebben nog gebeld of de twee toevallig zelf naar het naastgelegen ziekenhuis waren gelopen, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Politieagenten zijn bij de woning van de tenaamgestelde van het voertuig langs gegaan om te kijken of de betrokkenen daar aanwezig waren. Volgens de ambulancebroeders moeten zij door de harde klap flink gewond zijn geraakt en medische hulp nodig hebben.

In de auto troffen agenten onder meer lachgas ballonnen en een zoet ruikende vloeistof aan. Omdat er op de airbag sporen van bloed zaten, hebben agenten de airbag los gesneden om zo sporen veilig te stellen.

De politie is een onderzoek gestart naar de inzittenden van de auto.

Door het ongeval was de Schipholweg – N205 in de richting van de A9 geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Een bergingswagen heeft de beschadigde wagen weggesleept.