Actievoerders Greenpeace per bus overgebracht van Schiphol naar Santpoort-Noord

 

Santpoort-Noord – Enkele tientallen actievoerder die zaterdagmiddag op Schiphol actie hebben gevoerd, zijn aan het einde van de middag per bus in Santpoort-Noord afgezet. De demonstranten die zich op Schiphol Plaza ophielden werden door de Marechaussee soms letterlijk weggesleept en in de bus gedragen. Met meerdere bussen zijn de actievoerders vervolgens verspreid weggebracht. Een deel daarvan werd op station Santpoort-Noord afgezet.

Rond half zes kwam daar de laatste bus met actievoerders aan. Onder toezicht van de Mobiele Eenheid van de politie stapte een deel de trein in. Een ander deel van de mensen stapte over een andere bus. Deze bus van de actievoerders was achter de bus aangereden waar de demonstranten op Schiphol in waren gezet.

Het is nog onduidelijk waar deze actievoerders nu weer met z’n alle heen gaan.