Omstanders redden te water geraakte motorrijder uit de Leidsevaart

 

Haarlem – Een motorrijder is donderdag aan het einde van de middag met zijn motor in de Leidsevaart terecht gekomen. Om even voor zes uur ’s avonds reed de man over de Leidsevaart, toen hij moest uitwijken voor een pakketbezorger die het tankstation wilde verlaten. De man maakte daarbij zo’n stuurcorrectie, dat hij met zijn motor aan de andere kant van de weg terecht kwam, daar het stoeprandje op reed en zo met motor en al in het water belandde.

Ambulance en politie kwamen ter plaates om hulp te verlenen. Omstanders schoten de mand direct te hulp door hem uit het water te tillen. Ambulancebroeders hebben het vervolgens gecontroleerd. Op een nat pak na, hield de motorrijder er verder geen verwondingen aan over.

Omdat het slachtoffer helemaal doorweekt was, is de man met een politiebusje overgebracht naar het politiebureau om wat op te warmen.

Zijn motor ligt nog steeds in de Leidsevaart. Deze zal later op de avond of anders morgen door door een duiker worden opgedoken en vervolgens met een berger weer uit het water worden getakeld. Agenten hebben op een creatieve manier de plek met een pijl in het gras gemarkeerd ter hoogte van waar de motor ongeveer ligt.