Paarden gered bij brand in schuur in Halfweg

 

Halfweg – Enkele paarden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ternauwernood gered bij een brand. Rond kwart voor een werd de brand aan de Vinkebrug in Halfweg ontdekt, waarop de brandweer direct met meerdere eenheden werd gealarmeerd. In een schuur was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog uit de schuur. Brandweerlieden wisten nog net op tijd minstens drie paarden in veiligheid te brengen. De paarden werden uit de schuur gehaald en losgelaten in het weiland.

De brandweer is daarna nog geruime tijd bezig geweest om het vuur volledig te blussen. Om overal bij te kunnen komen moest een deel van de schuur worden gesloopt.

Voor zo ver bekend zijn er geen andere dieren gewond geraakt.