Hulpdiensten massaal in actie voor brandende auto in Hoofddorp, slachtoffer vlucht

 

Hoofddorp – Hulpdiensten zijn zondagavond massaal in actie gekomen voor een autobrand aan de Bosweg in Hoofddorp. Op het parkeerterrein bij Claus Bowling ontstond rond kwart voor elf brand in een auto. Volgens een getuige explodeerde de auto en vloog daarbij iemand in de brand. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

De brandweer heeft de brandende auto geblust. Ter plaatse werden er echter geen slachtoffers aangetroffen. Volgens getuigen rende de persoon die door de explosie in de brand stond het bos in. De politie heeft in de omgeving nog gezocht, maar niemand kunnen vinden.

Twee ambulances en de traumahelikopter konden daarop weer terugkeren.

Het parkeerterrein is door de politie afgezet met linten. De politie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand. Aangezien er een jerrycan naast de auto werd aangetroffen, sluit de politie brandstichting niet uit.

Update: Op dit moment vliegt een politiehelikopter boven het Haarlemmermeerse Bos om in het bos te zoeken naar eventuele slachtoffers.