Te hoge vrachtwagen rijdt tegen spoorviaduct op N208 in Haarlem

 

Haarlem – Een vrachtwagen is vrijdagmiddag door een te hoge lading tegen een spoorviaduct gereden. Rond half vier reed de vrachtwagenchauffeur over de Westelijke Randweg – N208, toen het bij het spoorviaduct nabij Heemstede mis ging. Enkele tent-onderdelen raakte het viaduct en vielen van de vrachtwagen af.

Automobilisten daarachter moesten een noodstop maken. De auto die achter de vrachtwagen reed kon de onderdelen niet meer ontwijken en reed tegen de afgevallen lading aan.

Het treinverkeer tussen Haarlem en Leiden kwam door de aanrijding stil te liggen. Het spoorviaduct moest eerst worden nagekeken op beschadigingen. Uiteindelijk bleek alleen de bebording beschadigd te zijn geraakt en liep het viaduct zelf geen schade op.

Door het ongeval was een rijstrook op de Westelijke Randweg afgesloten voor het verkeer. Dit zorgde in de vrijdagmiddagspits voor de nodige overlast.

Niemand raakte gewond.