Twee personen gereanimeerd bij te water geraakte auto, 3 omstanders te water

 

Nieuw-Vennep – Een auto met daarin twee inzittenden is dinsdagmiddag te water geraakt langs de Hoofdweg in Nieuw-Vennep. Rond kwart over drie ging het mis en raakte de auto van de weg. De auto schampte zich langs een boom en kwam op de kop in het water terecht. Omstanders schoten te hulp en sprongen het water in om de inzittenden te redden.

Ondertussen kwamen hulpdiensten ook massaal in actie. Twee traumateams uit Amsterdam en Nijmegen werden gealarmeerd, als eveneens minstens vijf ambulances uit verschillende regio’s, meerdere duikteams van de brandweer en een hoop andere brandweer- en politie-eenheden.

Met behulp van omstanders zijn de inzittenden uit het water gehaald. Op de kant zijn zij gereanimeerd en even later met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie inzittenden die te water waren gegaan, zijn door de politie opgevangen en in een politiebusje gezet om op te warmen.

Volgens omstanders zou het om een moeder en een kind gaan. Een woordvoerster van de Veiligheidsregio Kennemerland vertelde dit ook gehoord te hebben, maar kon dit echter nog niet bevestigen.