Veel rook vrij bij woningbrand in Overveen

 

Overveen – Bij een brand in het dak van een woning aan de Zijlweg in Overveen komt maandagavond veel rook vrij. De brand werd rond kwart over zes ontdekt, waarop de hulpdiensten uitrukten. Bewoners van het getroffen pand waren aanwezig toen de brand uitbrak, zij zijn veilig naar buiten gekomen.

Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen bij de brand, laat een voorlichter van de Veiligheidsregio Kennemerland weren.

De rook komt uit het dak van het gebouw. De Zijlweg is ter hoogte van de brand afgesloten. ,,We zijn bezig om naastgelegen woningen koel te houden zodat deze zo min mogelijk schade oplopen. Daarnaast wordt geprobeerd de brandhaard te bereiken die in het dak zit. Dat is een lastige klus die tijd in beslag kan nemen. Daarom is ook opgeschaald naar ’grote brand’ zodat er genoeg brandweerlieden en materieel aanwezig is.’’