Vermoedelijk drugsafval aangetroffen in riolering en sloot in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Hulpdiensten zijn vrijdagavond geruime tijd bezig geweest na de vondst van een chemische vloeistof, vermoedelijk drugsafval. De vloeistof werd aangetroffen in het riool en een sloot naast het parkeerterrein van een voetbalclub aan de IJweg in Hoofddorp. Via het rioleringssysteem was de substantie richting de sloot gedreven.

Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer is ter plaatse gekomen om metingen te verrichten. Van de substantie kwam een sterke chemische geur af.

De laatste maanden zijn er vaker drugsdumpingen in en rondom Hoofddorp geweest. Zo werden er in oktober aan de Nieuwe Molenaarslaan en het J. D. Collins III pad in Vijfhuizen grote vaten aangetroffen, in november wederom aan het J. D. Collins III pad en in december aan de Oude Notweg in Halfweg.

De gemeente zal mogelijk vanavond nog het riool en de sloot gaan reinigen om te voorkomen dat dit zaterdag overlast geeft als het parkeerterrein vol staat en er voetbalwedstrijden plaatsvinden.images/nieuws20/januari/17-drugsafval2.jpg