Automobilist afgeleid door navigatie en rijdt het water in langs A9 bij Lijnden

 

Lijnden – Een automobilist is vrijdag aan het begin van de avond met zijn auto in de sloot belandt. Rond zes uur reed de man vanuit Lijnden de oprit naar de A9 op. In een bocht ging het mis en belandde de man met zijn wagen in de sloot. Passerende automobilisten schoten het slachtoffer direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten.

Ambulance, brandweer, politie en het Mobiel Medisch Team werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Bij aankomst van de hulpdiensten stond de bestuurder al op het droge. Ambulancebroeders hebben de man vervolgens in de ambulance hulp verleend.

De bestuurder verklaarde dat hij bezig was met zijn navigatie in te stellen en daardoor de macht over het stuur verloor in de bocht. Een bergingswagen heet de auto in de loop van de avond weer uit het water getakeld.

Door het ongeval was de toerit naar de A9 in de richting van Amsterdam afgesloten voor al het verkeer.