Grote hennepplantage aangetroffen in ondergrondse bunker in duingebied Overveen

 

Overveen – De politie heeft woensdagmiddag een grote gebruikte hennepplantage ontdekt in een ondergrondse bunker in het duingebied van Overveen. De politie kreeg aan het begin van de middag de tip dat er in een bunker de restanten van een hennepplantage waren aangetroffen. Agenten kwamen ter plaatse en gingen op onderzoek uit. In de grote ondergrondse bunker, van zo’n 175 vierkante meter, troffen de agenten allerlei materialen en toebehoren aan van een gebruikte hennepplantage.

Verschillende ruimtes waren ingericht om hennep te kweken. In een andere ruimte stonden twee grote zwembaden om water met chemicaliĆ«n in te vermengen, om het groeiproces van de hennep te bevorderen. Tevens lag er nog een ‘instructieboekje’ om de hennep op de juiste manier te kweken.

Vanuit de bunker liep er onder de grond een dikke stroomkabel naar een nabijgelegen elektriciteitshuisje, waar op professionele wijze de stroom was afgetapt. Liander heeft de stroomvoorziening naar de bunker afgesloten.

Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om alle restanten van de hennepplantage, waaronder vele lampen, ventilatoren en “stroompaddestoelen” te ontruimen. Dit kostte de nodige tijd omdat alle apparatuur en onderdelen via een klein gangetje naar buiten gebracht moest worden.

Uiteindelijk was de bunker aan het begin van de avond ontdaan van alle apparatuur. Vermoed wordt dat er in het afgelopen jaar meerdere grote oogsten hebben plaatsgevonden.

De politie is een onderzoek gestart.